Impact meters

*De impact meters worden maandelijks geüpdatet

0

flessen shampoo, zeep en conditioner zijn al bespaard door mensen die overstappen naar bars.

0

mensen gebruiken al herbruikbare wattenschijfjes, waardoor wegwerp wattenschijfjes overbodig zijn.

0

keer zeiden mensen nee tegen een plastic tandenborstel.

0

mensen kozen voor een veiligheidsscheermes waardoor wegwerpscheermesjes overbodig worden.

0

plastic flessen schoonmaakmiddel werden vermeden door gebruik van Ecopods.

0

mensen kochten al herbruikbare rietjes en vermeden zo een enorme hoop aan wegwerprietjes.

Bomen planten met Go Forest

Dagelijks Duurzaam werkt samen met GoForest om zo de impact die we hebben als start- up, te compenseren.

GoForest plant bomen waar die het meeste impact hebben, maar wat betekent dat juist?

Soms kan er meer schade gedaan worden dan goed bij het planten van bomen. Het planten van de verkeerde boomsoorten kan zorgen voor monoculturen. GoForest wil daarom de natuur herstellen door het planten van de juiste boomsoorten in gebieden waar ze de meest positieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit, CO2-opslag, tewerkstelling, levensonderhoud en plaatselijke economieën. Dankzij experts op het vlak van klimaatprojecten worden de beste projecten wereldwijd grondig geselecteerd en gecontroleerd. Go Forest doet niet enkel aan bebossing, maar ook aan het actief voorkomen van bomenkap en het herstellen van de bodem via de regeneratieve landbouw.

Bossen remmen de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing vandaag een van de grootste bedreigingen die weegt op onze planeet.

Vorige slide
Volgende slide

Hierboven staan de certificaten, samen zijn ze goed voor 125 bomen. We zijn ook blij aan te kondigen dat we sinds april 2022 niet 5 maar 10 bomen planten per maand. Wil je zelf ook bomen planten of schenken? Dat kan!

Fiets

Fietslevering en ophaling

Ook Dagelijks Duurzaam is zich bewust van de last mile emissions. Dit is de uitstoot die voortkomt uit het rondbrengen van pakketjes van deur tot deur. Daarom wordt klanten de optie aangeboden om het pakketje zelf te komen afhalen of met de fiets te laten leveren. Je kan er meer over te weten komen door op onderstaande knop de klikken.

Product van de maand!

Bij duurzame producten wordt vaak gedacht dat ze ook duurder zijn. Maar dat is zeker niet altijd zo. Onze scheermessen kunnen qua prijs concurreren met hun niet-duurzame variant. We zetten ze deze maand in de kijker en geven er 10% korting op.

In onze nieuwste blogpost kan je lezen over hoe duur duurzame producten nu wel zijn.