Sfeerfoto_badkamer_13

Wat is Dagelijks Duurzaam?

Your way up to low waste!

Dagelijks Duurzaam is een webshop die duurzame alternatieven voor dagdagelijkse producten aanbiedt. 

Dagdagelijkse producten?

Inderdaad! Non- food producten die je van dag tot dag gebruikt in zowel de keuken, badkamer als onderweg. Zo implementeer je duurzaamheid makkelijk in je dagelijkse leven zonder grote investeringen.

Waarom zijn duurzame alternatieven zo goed?

Bij conventionele producten komt er een heleboel onnodig afval kijken. Zoals bij shampoo flessen, die onnodig water transporteren en verpakt zijn in een dikke laag plastic. Het is daarom beter om over te stappen naar een shampoo bars = minimaal verpakt, duurzaam en plasticvrij.

Amai, dat zal wel duur
zijn zeker?

Totaal niet! Het zijn duurzame producten, dat betekent niet alleen dat ze beter zijn voor de planeet, maar ook dat ze langer meegaan. Zo is één shampoo bar, gelijk aan 3- 4 shampoo flessen.

Hoe we impact maken

1

Duurzame bedrijven

Er wordt enkel samengewerkt met bedrijven die ook het beste voor hebben met onze planeet. Het zijn sociaal geëngageerde bedrijven zoals The Good Roll, die 100% boomvriendelijk en duurzaam toiletpapier maakt en 50% van de nettowinst investeert in de bouw van toiletten in Oost- Afrika, die het verschil maken.

2

Duurzame producten

De producten hebben één of meerdere van de volgende eigenschappen: gemaakt uit ecologische materialen, gaan (levens)lang mee, zijn goedkoper of het is in het algemeen een beter product. Alles over de producten vind je hieronder.

3

Bomen planten met impact

Ook Dagelijks Duurzaam als start- up heeft een bepaalde impact door activiteiten zoals pakjes versturen en producten aankopen. Daarom wordt er samengewerkt met Go Forest, een organisatie die bomen plant waar die veel impact hebben, ook in België. Vanuit Dagelijks Duurzaam werden al 125 bomen geplant.

Hallo!

Mijn naam is Jacob Butt, oprichter van Dagelijks Duurzaam. 

Dagelijks Duurzaam is ontstaan uit mijn overtuiging dat een leven met minder afval heel makkelijk is. Door de verkoop van kwaliteitsvolle low-waste producten probeer ik afval in het dagelijkse leven van mensen te verminderen.

Let’s make some impact!

Heb je een vraag voor mij?